We dromen
allemaal van een geweldige trouw. Een feest dat de bruid en bruidegom in de
bloemetjes zet maar toch een sensatie is voor de gasten. We zochten even op het
internet en vonden enkele ‘trouwefeesten from hell’. Deze feesten waren
verschrikkelijk maar wij geven tips hoe je dit kan voorkomen.
“Het was een
heel leuk trouwfeest maar bijna alle gasten hadden voedselvergiftiging de dag
erna. Ik weet dit omdat veel gasten een kamer hadden geboekt in het hotel naast
de feestzaal. Het personeel is de hele nacht beziggeweest met WC’s en badkuipen
te ontstoppen. Het bleek dat familieleden van de bruid het feestmaal hadden
bereid en bepaalde hygiënische regels niet respecteerde.”
Onze tip: Werk
samen met een gekende traiteur, deze staan garant voor kwaliteit en veiligheid.
Wens je een bepaald gerecht te serveren, overleg dit dan op voorhand met de
verantwoordelijke.”
“Het was geen
kerkelijk trouwfeest dus besloten ze een ceremonie te houden op het feest. Het
was heel leuk gedaan alleen jammer dat de ceremoniemeester de naam van de
bruidegom fout uitsprak ... het hele feest lang.”
Onze tip: Zorg
dat je een ceremoniemeester hebt met ervaring en dat deze op de hoogte is van
alles.
“Het eten voor
alle gasten was koud geworden omdat de bruid, bruidegom, bruidsmeisjes, de
getuigen, de vader van de bruid, de vader van de bruidegom en beide moeders een
speech wilde geven.”
Onze tip: Laat
gasten op voorhand doorgeven of ze iets willen zeggen, dan kan de
verantwoordelijk dit inplannen. Een goede traiteur beschikt ook altijd over
verwarmingselementen om het eten een tijdje op temperatuur te houden.
“Het trouwefeest ging door in mei maar het was al enkele dagen rond de 35°C. Doordat de locatie
te klein was en iedereen op elkaar zat, was iedereen drijfnat van het zweet.”
Onze tip: Houd
rekening met warme temperaturen; waaiers, fris water, ventilatie. Ga ook voor
een locatie die voldoende groot is en eventueel kan worden uitgebreid.
Lees ons artikel ook op OnderDeBrug.be
Reacties
Een reactie posten